JFK Reloaded Нова видеоигра под името JFK Reloaded ще се появи тази седмица по магазините. Премиерата й съвпада с 41-вата годишнина от убийството на Джон Кенеди.
Целта на играта е да се застреля президентът.

Нейните автори от шотландската фирма "Трафик Геймс" твърдят, че само са искали да покажат, че версията за убийството, извършено от един човек е реална и в същото време да опровергаят версията за заговор.

Играчът може да стреля три пъти по автомобилния кортеж, в който пътуват Джон и Джаки Кенеди, намирайки се на същото място, откъдето е стрелял Лий Харви Осуалд - шестия етаж на обществената библиотека. Участниците в играта може да спечелят допълнителни точки, ако уцелят точно обстоятелствата около момента на убийството - попадения в дадена част на тялото или точното време, съобщава електронното издание MIGnews.

Ако не уцели, или куршумът попадне на друго място, например в съпругата, играчът губи точки.
Всеки изстрел може да бъде върнат назад и да се проследи траекторията на куршума.
За максимална достоверност на картината може да бъде добавен и "кървав ефект".

Има възможност автомобилът на президента да бъде наблюдаван от няколко ракурса, включително и мястото, откъдето е снимано убийството, както и от полянката, където, според теорията за заговора, се е намирал вторият стрелец.

Братът на покойния президент Едуард Кенеди нарече играта отвратителна, но собственикът на компанията разработчик Кърк Ивинг отрече, че тя оскърбява паметта на убития.