Доставчикът на широколентови сателитни услуги и решения Intelsat General Corporation (IGC) обяви, че сключва договор с две от най-големите компании за отбранителни технологии - MilSat Services, която е част от EADS Space Services, както и ND SatCom, съобщиха от IDG.BG.

Споразумението, което е за десетгодишен период, включва наем на телекомуникационните услуги на Intelsat от страна на MilSat Services и ND SatCom. Географският обхват на договора включва страните от Източна Азия, Северна и Южна Америка.

В съобщение до медиите президентът на Intelsat General Corporation Джон Клингелхофер определи споразумението с два от европейските лидери в сферата на отбранителните технологии, като привилегия за компанията му.

Intelsat General Corporation е дъщерно дружество на Intelsat Ltd., което предлага телекомуникационна инфраструктура и решения с висока степен на сигурност, както и услуги, базирани на спътниковата система Intelsat и други сателитни съзвездия. Сред услугите, предлагани от компанията са мобилни спътникови комуникации, пренос на данни и широколентов капацитет. EADS Space Services е сред водещите европейски производители на спътниково оборудване и е част от групата на отбранителния гигант EADS.

Базираната в германския град Бремен MilSat Services е специално създадена с цел доставка на сателитни комуникационни решения за програмата SatcomBw Step 2 на германската армия.