IE 7 се очаква през последното тримесечие на 2006 г. и ще бъде достъпен за потребителите на Windows XP чрез услугата Automatic Updates, обяви софтуерният гигант.

Въпреки че софтуерът, инсталиран чрез функцията за автоматичен ъпдейт, обикновено се изпраща без намесата на потребителя, Microsoft ще предостави на клиентите си възможността да се откажат от IE 7, съобщават от IDG.BG.

Когато той се появи като опция в Automatic Updates, потребителите ще бъде запитани дали искат да го инсталират веднага, по-късно или да не го инсталират изобщо.

"Услугата за автоматични обновления е предвидена за ъпдейти, които са важни за сигурността и стабилността на ОС. Дори когато ъпдейтите включват множество нови функции и възможности, няма да ги инсталираме, преди потребителят да е казал ясно ОК", обясниха от Редмъндския гигант.

Тъй като много корпоративни клиенти имат собствени начини за обновление на десктоп-машините в мрежа, Microsoft ще предостави безплатен инструмент, който блокира IE 7, дори ако функцията Automatic Updates е включена.

IE 7, който в момента се намира в третата си бета версия, ще бъде достъпен безплатно и от продуктовия сайт на Microsoft.
Някои от новостите в браузъра са поддръжка на RSS технологията, табове и увеличена сигурност.