След края на търг с международно участие Intralot Australia Pty Ltd., която е 100% собственост на гръцкия производител на софтуер за лотарийни игри Intralot S.A., бе обявена за предпочитан партньор в изграждането на новите операционни решения на Lotterywest - държавната лотария на Западна Австралия, съобщиха от IDG.BG.

Компанията ще извършва и необходимата поддръжка на системите.

Проектът включва доставка, разработване и поддръжка на интегрираната лотарийна система, която се базира на отворените терминали LOTOSTM O/S и CORONIS на Intralot.
Уточняването на всички аспекти по новия договор се очаква да приключи през следващите няколко седмици.

Intralot е публична компания, листвана на Атинската фондова борса. Тя е сред водещите в света доставчици на интегрирани системи, на пълна гама услуги и специфични решения за игри със залози и на финансови услуги, предназначени за лицензирани лотарийни организации и финансови компании по целия свят. Има 37 филиала, 8 бизнес офиса, над 3000 служители и приходи от 523 милиона евро за 2005 година (700 милиона евро от началото на 2006).

Компанията е част от групата на гръцкия телекомуникационен гигант Intracom, който се свързва с милиардера Сократис Кокалис.