Смартфонът Galaxy S II е достигнал до 3 милиона предварителни поръчки, съобщи gsmreview.bg, като се позова на официални представители на компанията. Така е напълно възможно в идните месеци да не бъдат произведени достатъчно бройки от устройството, тъй като интересът към него успява да надскочи очакванията.

Любопитно е, че оригиналният Galaxy S продаде 10 милиона бройки в рамките на последните 6 месеца от миналата година. Неговият наследник достига до 1/3 от това постижение... още преди да бъде пуснат в продажба в повечето страни! Това може да бъде обяснено както с вече изградената от Galaxy S база фенове, така и с изключително позитивните ревюта, които получи Galaxy S II от критиката в последно време.

В момента има доста поръчки в много държави за Galaxy S II. Ще направим всичко възможно да ги изпълним възможно най-бързо", казват представители на Samsung във Flickr.

Ако се получат забавяния на Galaxy S II, то те най-вероятно ще бъдат причинени от Super AMOLED Plus дисплея на устройството, отбелязват от gsmreview.bg. Припомняме, че през миналата година HTC спря да използва AMOLED дисплеи в своя хитов смартфон Desire, като премина на Super LCD. Причина за това беше именно невъзможността на Samsung да произвежда достатъчно екрани.