“Всичко е по-бързо с ADSL” e темата на конкурса за компютърно 3D изображение, който организира БТК.

Целта на конкурса е да стимулира създаването и развитието на мултимедийно съдържание в българските сайтове и да наложи като еталон оригиналното съчетание на видео, музика и графика в българското уеб пространство.

Конкурсът е отворен за всички желаещи да участват в него от 1 до 31 декември 2004 година, като всеки участник може да представи само по едно предложение.

Изображението трябва да бъде направено 100% на компютър. Не се приемат дигитализирани изображения на картини направени с маслени бои, акрил или други художествени материали.

Дължината на 3D анимацията не трябва да надвишава 60 секунди, а 3D графиката трябва да отговаря на размер 530/205 пиксела. Изображението трябва да бъде оригинална авторска разработка и да не е публикувано на друго място.

Първите три наградени произведения ще бъдат използвани от компанията в бъдещите й комуникационни кампании. Първите трима ще получат награди от 1000, 800 и 500 евро.

Основните критерии за избор на победителите са качество, съдържание, оригиналност, техническа сложност и артистична интерпретация на зададената тема.

Постъпилите предложения ще бъдат оценявани от петчленна комисия, която включва двама представител на ръководството на БТК и трима практикуващи графични дизайнери.
Победителите ще бъдат обявени на 17 януари 2005 година.

Желаещите да участват може да намерят точния регламент на конкурса на интернет страниците на БТК.
Предложенията могат да се изпращат на адрес: adsl@btc.bg или на електронен носител в централния офис на БТК: София 1606, бул. “Ген. Тотлебен” №8, лице за контакт Румяна Якимова, r_yakimova.mark@btc.bg.