Вицепрезидентът на Microsoft за Европа, Близък Изток и Африка и регионален вицепрезидент за Централна и Източна Европа Вахе Торосян и изпълнителният директор на Microsoft за България Теодор Милев представиха най-мащабната кампания по промотирането на новите продукти на Майкрософт - Windows Vista, Microsoft Office System 2007 и Microsoft Exchange Server 2007.

Торосян е за първи път у нас, като сред основните му цели са проявите в рамките на започналия днес Икономически форум за Югоизточна Европа 2006, на който Майкрософт е основен партньор.

Кампанията по представянето на новите продукти на Microsoft е най-мащабната в историята на компанията - за пръв път три от най-популярните продукти се анонсират едновременно.

Представянето на Windows Vista и Office System 2007 се извършва в специален автобус, оборудван с най-съвременните хардуерни технологии.

Следващият етап от масираната кампания за представяне на Windows Vista, Office System 2007 и Exchange Server 2007 е роуд шоу, предназначено специално за академичната общност.
То стартира на 24 октомври в Техническия университет в Пловдив и ще се проведе в общо 15 университета в 8 града в цялата страна.

Windows Vista е следващото поколение операционна система, създадена да помага на потребителя лесно да види, намери и организира информацията.
Тя му дава яснота, увереност и пълен контрол над работата с компютър.

Операционната система организира вместо потребителя всички снимки, филми и музика, показва съдържанието на документите, без да е необходимо да се отварят, дава опции за разширено търсене и други.

Нови икони, 3D графика, прозрачни работни прозорци и екзотични природни гледки за десктопа допълват екстрите на Windows Vista.

Серията Office System 2007 включва над 30 компонента в три раздела:

  • Клиентски приложения, сред които най-известните са Word, Excel, PowerPoint, Access и e-mail редактора Outlook.
  • Сървърни приложения - Microsoft Office SharePointPortal Server, Microsoft Office Groove Server, Microsoft Office Project Server и други.
  • Услуги (Services) - Offline Online (шаблони, clipart галерии, безплатни курсове и други), Excel Services и Form Services.

Нововъведенията в тези програми дават възможност на потребителя да разгърне напълно потенциала си и да посвети повече време на измисляне и развитие на идеите си, отколкото в техническото им реализиране.

Сред новите функции в клиентските приложения, които са най-известната част от Microsoft Office System 2007 са:

  • Галерии - покават визуално възможностите за форматиране, приложими към различни елементи.
  • „Преглед на живо" - нова характеристика, която дава възможност за временно прилагане на формат върху избран текст или обект.
  • Мини лента с инструменти, която изскача в близост до избран текст и предлага бърз достъп до най-използваните форматиращи команди.
  • Microsoft Office System 2007 използва нов формат на запис на документите, който компресира съдържанието на файловете с до 50%.
  • Themes - тази опция дава възможност за бързо стилизиране при определяне на цветовете, шрифта и графическите ефекти на документите.

Microsoft Exchange Server 2007 предлага три ключови предимства:

  • Вградена съвременна защита за компанията
  • Достъп от всяка точка
  • Оперативна ефективност за IT отдела