"Информационно обслужване" намалява цената на удостоверенията за универсален електронен подпис (УЕП), с който фирмите могат да ползват услугите на електронното правителство и да обменят по-бързо и лесно документи с държавната администрация, съобщават от IDG.BG.

Промоционалните цени се отнасят за периода 22.01.2007 - 21.02.2007г и важат за всички настоящи и потенциални клиенти на дружеството в цялата страна.

С универсален е-подпис фирмите могат да подават справки-декларации и дневници по ДДС, както и декларациите за корпоративен данък към Националната агенция по приходите, а гражданите могат да се възползват от възможността за подаване на декларациите за подоходно облагане.

С негова помощ се обменят документи с държавната и общинска администрация, изпращат се молби, жалби и сигнали до министерства и ведомства.

Множество компании и организации се възползват от електронната услуга за регистрация на трудови договори и осигурителни вноски към НАП и НОИ, подаване на информация към Националния Статистически Институт, участие в процедури за обществени поръчки и защитен документооборот, кореспонденция и транзакции с партньори и контрагенти.