Microsoft се бави прекалено много с въвеждането на новости в Windows Phone, особено ако става дума за конкурирането с iOS и Android при броя на приложенията. Това е мнението на Байрън Биняк, който е вицепрезидент в Nokia, съобщава PixelMedia.bg.

„Потребителите трябва да имат причина да сменят своя Android или iOS телефон с нашите модели. Ние трябва да се уверим, че приложенията, които интересуват потребителите не само са на нашия продукт, но и че са много по-добри", казва Биняк. Той добавя, че всяка липсваща програмка може да се счита като един изгубен потенциален клиент.

„Трябва да сменим културата на мислене в Microsoft. Времето е от изключителна важност. Чакането до края на фискалната година, когато трябва да се изпълнят финансовите цели не ни помага с нищо. Ние трябва да продаваме телефони днес", завършва Биняк.

По-рано този месец, Nokia записа поредно разочароващо финансово тримесечие. Финландците бяха на минус със 151 милиона долара, макар и да имаха добри продажби на серията смартфони Lumia.

Очевидно малкия брой на приложенията в Windows Phone се счита като един от сериозните фактори за доста по-малката популярност на операционната система, сравнено с iOS и Android. В момента тези две водещи платформи имат по над 900 000 програмки в своите магазини, докато при тази на Microsoft положението е в пъти по-скромно - около 165 000 апликации.