Днес най-накрая се състоя очакваното от много време събитие на Google, от което всички очакваха доста интересни неща. То произведе не малко новини, с които тепърва предстои да ви запознаваме, но една от първите бе премиерата на новата Android операционна система, съобщава PixelMedia.bg.

Всъщност става въпрос не за новата 5.0, която ще носи името Key Lime Pie и която очакваме по Коледа, а модификация на Jelly Bean - версията 4.3

В нея съвсем логично има редица подобрения, най-вече свързани с мултимедийните оптимизации, които позволява хардуера на по-новите устройства. В новият Android има повече настройки за профилите на хората, които използват едно и също устройство.

Увеличава се контрола над покупките на съдържание и ограничаването им това да се прави от потребители - деца. Като цяло контролът над различни степени на операционната система, които до сега отсъстваха.

Новата версия на операционната система разполага с поддръжка на графично API, наречено OpenGL ES 3.0, което ще позволи на разработчиците да правят заглавия с впечатляваща графика, използваща пълните възможности на най-новите процесори.

Операционната система ще е достъпна „до часове" по думите на производителите за Nexus 4 и Nexus 10 моделите, Nexus 7 и Galaxy Nexus.