Google представи нов проект за високотехнологични очила. Те смесват виртуалния и реалния свят, съобщи АФП, цитирана от БТА. Американският информационен гигант пусна на социалния си сайт Google+ видеоклип за новата си разработка, наречена Project Glass.

Клипът показва на зрителите тесни очила с футуристичен дизайн, на които отстрани са монтирани миниатюрни камери. Те могат да заснемат външни сцени, а микрофони, монтирани в очилата, позволяват на потребителя да използва гласови команди за достъп до мрежата.

Така този, който ги носи може да сърфира в различни сайтове, да чете електронната си поща или да следва GPS маршрути. "Ние мислим, че технологията трябва да работи за вас, когато ви е необходима, и да се отстранява, когато е приключила поставените й задачи", обясни екипът на новата разработка от лабораторията GoogleX.

Изследователите от проекта обясниха, че използват технологията на "добавена реалност", но не се очаква продуктът скоро да бъде пуснат на пазара. Екипът все още събира идеи в сайта Google+, които допълнително да обогатят разработката и да бъдат в полза на потребителите.