Според екипа на Samsung продадените от модела Galaxy S II бройки са вече 10 милиона, съобщава gsmreview.bg. Тази стойност е достигната за около 5 месеца след пускането му на пазара, което прави смартфона едно от най-бързо продаващите се устройства на корейската компания.

Продажбите на Galaxy S II постигаха рекордни стойности още от самото му пускане на пазара. От модела бяха закупени 3 милиона екземпляра само за 55 дни, а сега вече тази цифра е увеличена на 10 милиона. За сравнение, от Galaxy S бяха закупени 10 милиона бройки 7 месеца след пускането му на пазара.

Oт Samosung уточняват, че са продали 3.6 милиона бройки от Galaxy S II в Южна Корея, 3.4 милиона - в Европа и 2.3 милиона - в части от Азия. Очаква се продажбите на модела да продължат да бъдат успешни (още повече, че американски мобилни оператори започнаха да предлагат устройството наскоро).

От Sprint пуснаха своя версия на смартфона, наречена Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch, на 16 септември. Екипът на AT&T пък планира да пусне свой вариант на модела от 2 октомври, а този на T-Mobile - няколко седмици по-късно. Очаква се също версия на смартфона с LTE свързаност да дебютира на световните пазари в близко бъдеще.