Все повече слухове твърдят, че новият флагман на Samsung Galaxy S5 ще бъде представен официално чак през месец март следващата година, а не както се твърдеше по-рано още през януари или февруари в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, съобщава PixelMedia.bg.

Дали заради маркетинг стратегията на компанията, проблеми с доставките на компоненти или заради самото производство, но според редица специалисти премиера в края на третото тримесечие на 2014-а е много по-реална, а някои източници като ET News говорят дори за премиера чак през април.

Компанията се подготвя за изключително голямо търсене на устройството и само в първия месец, след започване на сглобяването му, ще е в състояние да предложи на пазара над 1 млн. апарата.

Предположенията за сега са, че Galaxy S5 ще разполага с 64-битов Exynos процесор, 3 GB RAM, 16-мегапикселова основна камера ISOCELL, батерия с капацитет 4000 мАч и операционна система Android 4.4 KitKat, допълнена от най-новата версия на фирмения потребителски интерфейс TouchWiz.

Новостта около характеристиките му е, че той ще има две версии. Едната ще е с 5-инчов OLED екран и корпус от метал, а другата ще предложи на потребителите отново пластмасов корпус, както до сега и Super AMOLED дисплей.

От Samsung очакват новият им смартфон дори да задмине успеха на Galaxy S4, който наскоро прехвърли 40 милиона продадени устройства. Припомняме, че от компанията дори бяха недоволни от постигнатите резултати и се заканиха за още повече следващата година.