Едно от нещата, с които е известен Стив Джобс е фактът, че често той отговаря на електронни писма, получени от съвсем обикновени потребители в неговата поща. Pcceni.bg цитира сайта MacRumors, според който шефът на Apple е изказал неофициално становище наскоро относно разрастващия се скандал със следенето в iOS 4.

Потребител помолил Джобс да обясни нуждата от програма за пасивно следене в iPhone 4 и посочил, че Android устройствата не го следят. Стив Джобс отговорил: „О, да, те го правят (следят те). Ние не следим никого. Циркулиращото в интернет инфо е грешно".

Неправилната част според Джобс е тази, че събраната информация се използва от Аpple. Той отрича подобно нещо, но все пак не разяснява каква е причината да съществува файлът consolidated.db, който съдържа месеци информация за местоположението на притежател на iOS 4 устройство.

Естествено, тук става дума за слух, който може съвсем спокойно да се окаже и фалшив. Все още се очаква официалното становище на отхапаните ябълки с каква цел се съхранява цялата информация за местоположението на даден потребител без неговото знание, коментират от pcceni.bg.