Японският увеселителен парк Huis Ten Bosch, който е проектиран да прилича на Холандия, обяви, че планира да открие хотел, в който персоналът ще се състои от роботи. Планира се обслужването да се осъществява и чрез други модерни технологии, чрез които ще се поддържат ниски цени, съобщава CNN.

Не е сигурно, че роботизираният персонал ще слага гостите по леглата им нощем, но ще изпълнява много други традиционни за гостоприемството задачи.

Хотелът се казва Henn-na, което в превод означава странен хотел.

По данни на компанията първият етаж от двуетажния хотел ще бъде отворен на 17 юли. Той ще бъде със 72 стаи. Вторият етаж ще бъде завършен през 2016 г. и също ще бъде със 72 стаи.

Три хуманоидни робота ще обслужват гостите на рецепцията. Хотелът също ще постави и роботи, които ще бъдат ангажирани с дейности като почистване.

„Ние ще направим най-ефективния хотел в света", каза президентът на  Huis Ten Bosch. Той изрази надежда роботите да вършат 90 % от работата в хотела.

„В бъдеще се надяваме да построим 1000 подобни хотела по целия свят", заявява президентът на компанията.

Други технологии ще помогнат Henn-na да стане най-футуристичния евтин хотел в индустрията. Вратите на стаите ще бъдат оборудвани с технология, която разпознава лицето. Когато се нуждаят от нещо гостите ще могат да правят поръчки чрез таблетите си.

Вместо климатици или радиатори в стаите ще има инсталация за определяне температурата на тялото и настройване на стайната температура.

Цените на стаите ще варират в зависимост от търсенето. По време на пиковия сезон гостите ще наддават, за да направят резервация.

Цените ще започват от $60 за единична стая и ще стигат до $153 за тройна стая. Това е най-високата възможна цена след търга.

Луксозните стаи ще струват повече. Гостите вече могат да резервират стаи онлайн през интернет сайта на хотела.