Обикновено научаваме кога новият iPhone ще излезе в продажба, чак след официалното представяне на Apple.

Тази година обаче е различна от останалите и по това.

Повече от месец преди самото представяне Лука Маестри, главен финансов директор на Apple, съобщи, че iPhone 12 ще излезе "няколко седмици" по-късно от миналогодишния iPhone 11.

Снимка 490333

Източник: iStock

От Qualcomm, един от основните партньори за доставка на чипове за Apple и други марки, също потвърди новината.

Компанията разкри, че очаква спад в доставките на 5G смартфони ще спадне с около 15% през настоящата четвърт на 2020 г., защото неназован партньор възнамерява да пусне по-късно 5G флагманите си. Очевидно е, че става дума за Apple.

Apple и планът за намаляване на въглеродните емисии до 2030 г.

Apple вреди все по-малко на околната среда

Компанията вече ползва 100% възобновяема енергия

Всичко това означава, че едва ли ще видим новите iPhone модели преди средата на октомври или дори ноември, пишат от The Verge.

Припомняме, че по-рано тази година компанията от Купертино бе принудена да затвори всичките си магазини в Китай, а след това направи същото и в САЩ.

Huawei и как компанията задмина Apple и Samsung по продажби на смартфони

Huawei грабна короната при смартфоните

Немислимото се случи

В същото време Foxconn, друг основен играч в поточната линия на Apple, дълго оперираше при 50% от капацитета си, заради липса на компоненти и части.

В този ред на мисли закъснението на iPhone 12 е малко или много очаквано, като единствено можем да се надяваме, че няма да чакаме твърде дълго и още преди Хелоуин ще държим новия iPhone.