Само преди дни Apple представи новия iPhone SE - бюджетното си предложение за всички, които искат да ползват смартфон с iOS, но не и да дават голяма сума пари за него. Истинските фенове на марката обаче са все така в очакване на iPhone 12, който трябва да излезе през есента.

iPhone SE, Apple и новият модел на най-достъпната цена

iPhone SE - най-новият модел на Apple на най-достъпната цена

Най-мощният чип в най-известния дизайн на най-достъпната цена

Докато обаче дойде време за него, информацията за това какво да очакваме не спира. Появиха се и нови снимки, които ни дават представа как най-вероятно ще изглежда iPhone 12.

За разлика от iPhone 11, тук имаме връщане към по-дебела рамка на корпуса, която го кара да прилича невероятно много на умалена версия на последния iPad.

И макар по-грубоватият дизайн да кара неръждаемата стомана да изпъква на фона на закаленото стъкло на гърба, iPhone 12 ще е с милиметър по-тънък от предшественика си, твърди Tom's Guide, позовавайки се на Svetapple.

Ночът (прорез в горния край на диспея), върху който е разположена камерата, си остава, но е с по-малък размер. Ще имаме възможност за избор между три размера на дисплея, от които зависи и големината на устройството - 5.4" (iPhone 12), 6.1" (iPhone 12 и iPhone 12 Pro) и 6.7" (iPhone 12 Pro Max).

Цветовите варианти също ще са малко по-различни, като имаме избор между бяло, графитено сиво, тъмносиньо и тъмнозелено.

Друга основна разлика между новия модел на Apple и предшественика му е, че очакваният през есента ще е първият с 5G свързаност. 

Най-голямата изненада обаче идва на гърба на iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Там виждаме не три, а четири камери. Слуховете са, че четвъртият сензор всъщност е LiDAR скенера, който вече видяхме в iPad Pro.

С помощта на лазер той измерва разстоянията между обектите и ни гарантира по-добро качество на снимките и видеата. Той позволява и работа с новите приложения за добавена реалност.

Коронавирусът, новото поколение смартфони и как COVID-19 ще окаже влияние

Как коронавирусът ще промени новото поколение смартфони

Адаптиране към ситуацията

Всичко дотук звучи страхотно, но по последна информация Apple може да забави премиерата на iPhone 12 с няколко месеца. Възможно е и да трябва да изчакаме малко повече поне за 6,7-инчовия модел на фона на пандемията, спада в продажбите и затруднения работен процес.