В последните месеци Xiaomi все по-сериозно диша във врата в останалите големи производители на смартфони и не спира да изкушава потребителите с куп екстри на достъпни цени. Дъщерни компании на китайския гигант пък произвеждат всичко, което можем да си представим - дори и много повече.

Xiaomi CC11 Pro и какво знаем за предстоящия флагман

Xiaomi подготвя телефон с най-големия 4К екран

Продължават да ни изкушават

През пролетта научихме, че Xiaomi планира да навлезе и в един друг все по-конкурентен бизнес - този с електромобили, и да инвестира близо 10 милиарда долара в рамките на десетилетие, за да затвърди позициите си и в него. 

Тази седмица пък разбрахме и повече за конкретните планове на компанията. Според тях, масовото производството на автомобилите им със задвижване на ток трябва да започне през първата половина на 2024 г. След тази новина цените на акциите нa Xiaomi скочиха с 5%.

Компанията вече е наела над 300 служители, които се занимават с разработването на електромобилите и следене на доста пренаситения китайски пазар на този тип превозни средства. Очаква се броят на наетите да достигне 20 хиляди. Знаем и че в момента разработват собствена система за автономно придвижване, предава CNBC.

Xiaomi 11T, 11T Pro и какви са промените в новите флагмани на компанията

Xiaomi 11T и 11T Pro - какви са промените в новите флагмани

Пълен пакет екстри на достъпна цена

Все още има много неясноти около автомобилите, които ще се произвеждат, но едно е сигурно - ще са пълни с технологични екстри. А от Xiaomi нямат друг избор, освен да вложат най-доброто в модел с конкурентна цена, за да постигнат успех като при смартфоните.