Давид Гофен сензационно се наложи над Рафаел Надал с 6-4, 7-6(3) и с този успех Белгия изравни резултата на 1-1 победи срещу Испания в четвъртфиналния двубой от ATP Cup в Сидни.

Сърбия победи Канада и ще играе утре с Русия за място на финала

Сърбия победи Канада и ще играе утре с Русия за място на финала

Западните ни съседи взеха и трите мача в Сидни

"Матадора" допусна пробив в шестия гейм от мача, но веднага го върна. При 3-4 Надал изпусна три възможности за брейк. В следващата партия Гофен успя да пробие отново от четвъртия опит и да затвърди брейка, завършвайки сета за 1 час игра.

Белгиецът направи третия си и последен за мач пробив още в първия гейм. Той поддържаше преднината си до 4-3, когато пропусна две възможности за приключване на срещата.

"Матадора" се заинати и успя да изравни за 4-4. Така се стигна до тайбрек, когато разколебаният Надал беше надигран тотално. Испанецът направи двойна грешка за 2-6, с което на практика предаде срещата.

Снимка 460948

Източник: GettyImages

В първия мач за Роберто Баутиста Агут се справи лесно със световния №158 Кимер Копеянс с 6-1, 6-4 за 1 час и 32 минути. Испанецът взе първия сет след два пробива за 33 минути.

Той допусна ранен брейк за 0-2 във втората част, но го върна за 2-3. Решаващ се каза десетия гейм на третия сет, който се оказа най-дълъг в мача. Тогава Баутиста Агут трябваше да спасява две точки за нов пробив. Веднага след него той направи последния брейк и реализира третия си мачбол на собствен сервис.

Така изходът от дуела ще се реши от мача на двойки. Белгийският дует Сандер Жил - Йоран Флиеген е отлично обигран, но Рафаел Надал и Роберто Баутиста Агут са от друга категория.

Снимка 460949

Източник: GettyImages