Днес ще станат ясни финалистките на "Уимбълдън" 2019. И двата полуфинала ще се играят на Централния корт в "Ол Инглънд Клъб", като началото им е от 15:00 часа. Съоръжението има подвижен покрив и един дъжд само би променил условията - вместо игра на открито на трева ще имаме игра в зала на трева.

Рафа Надал подсигури класиката с Федерер след лесен успех над Сам Куери

Рафа Надал подсигури класиката с Федерер след лесен успех над Сам Куери

Предстои ни голямо шоу в петък

Фаворитки са бившите световни №1 Серина Уилямс (САЩ) и Симона Халеп (Румния). Халеп открива програмата с двубой срещу украинката Елина Свитолина. След провала на "Ролан Гарос" румънката отново се е прицелила към върха. Свитолина до сега не играе на турнирите от "Големия шлем", но сега с подкрепата на Гаел Монфис може да стигне до първи финал.

Серина ще срещне изненадата от Чехия Барбора Стрицова. Американката отпадна на смесени двойки, където си партнираше с Анди Мъри и спокойно може да се съсредоточи в битката си за осма титла на "Уимбълдън". Стрицова доказа, че не се страхува от никоя съперничка, слагайки край на надеждите на домакините с успех срещу Джоана Конта.

На Централния корт Ще има и един полуфинален двубой в мъжките двойки. На "Уимбълдън" е единственото място, където дуетите играят в три от пет гейма и турнирът заслужено може да бъде определен като Световно първенство. Южноафриканецът Равен Клаасен и новозеландецът Майкъл Винъс ще играят срещу колумбийското дуо Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара. Кабал и Фара правят изключителен сезон и една от малкото им загуби е от Григор Димитров и Карен Хачанов в Мадрид.

Григор Димитров няма да продължи участието си на двойки в Мадрид

Григор Димитров няма да продължи участието си на двойки в Мадрид

Димитров и Карен Хачанов трябваше да излязат утре във втория кръг срещу Диего Шварцман и Доминик Тийм

На корт №1 е другият полуфинал Никола Маю (Франция) / Едуар Роже-Васлен (Франция) - Иван Додиг (Хърватия) / Филип Полашек (Словакия). След това и срещи при смесените двойки, където интресът спадна след отпадането на "Мърина".

Снимка 433207

Източник: GettyImages