България има няколко безспорни звезди в света на спорта в последните години.

Една от най-ярките, превърнала се в запазена марка, е Григор Димитров.

И в началото на тази календарна година обаче Гришо направи поредния си преход от "Разпни го" до "Осанна".

Снимка 271545

Източник: EPA/БГНЕС

За кой ли път той премина през медийния Олимп, като първо бе сритан в подножието му, след отказа си да вземе участие в АТР турнира в София, но в първите дни от 2017-а същите онези залепнали от студ по клавиатурите пръсти отвориха старите файлове с хвалебствията и се сетиха за "Гришката", "Магьосника от Хасково", "Единственият български талант в Европа", "Бъдещето на тениса ни" и т.н.

Защото Григор отново показа какво може! Демонстрира защо Джон Макенроу, Рафаел Надал и Роджър Федерер продължават да го поставят сред най-добрите действащи състезатели в съвременния тенис.

Снимка 271554

Източник: GettyImages

Поредицата загуби на Гришо през миналия сезон изкараха наяве журналистическата злоба и мерзост, като освен обичайните "брилянтни" неприятни заглавия, звездата ни можеше да чуе как се е самозабравил, колко високо е вирнал носа си, как жените са по-важни за него от тениса, как ще бъде поредният погубен талант, поставил черно петно върху България и не на последно място как е забравил за родината си.

Въпреки факта, че не е спирал да развява българския флаг и да благодари винаги и задължително първо на феновете от България за това, че го подкрепят на корта...

Снимка 242102

Източник: GettyImages

Гриша, медийната ръжда любов не хваща!

Победите и загубите са неразделна част от спорта, но за съжаление това се отнася и за лоялността и искреността на борещите се за рейтинг и импресии чиновници.

Същите, които съсипват имиджа ти докато им е угодно, чудейки се кой да бъде следващият унизителен епитет по твой адрес, а в същото време не спират да тормозят родителите ти за телефонния ти номер, когато бъдат извикани на килимчето с наряд: "От днес само добро за Григор!".

Снимка 247832

Източник: ММС

Не че не беше безкрайно неприятно решението (твое или не) да не си в България за "София Оупън 2016", а вместо това да покоряваш един след друг австралийските плажове.

Но в крайна сметка всеки професионалист решава сам за себе си как да разпредели силите и натовареността си през сезона, както и в кои турнири трябва да участва и в кои не.

Или срещу кого да се бие или не (ако вземем предвид Кубрат). Или кога да спре с националния отбор (Бербатов и Благой) и да се съсредоточи върху изкарването на пари, тъй като не се чувства максимално полезен с трибагреника на гърдите си.

Снимка 228963

Не е приятно за аудиторията, спор няма. Но в крайна сметка това е индивидуално решение. И важи за всички сфери - в или извън спорта.

Така че Гриша, тренирай както намериш за добре, обгрижвай имиджа си както намериш за добре, играй демонстративни мачове с който милиардер намериш за добре,

Снимка 265428

Източник: virgin.com

носи шотландска поличка или не,

Снимка 254562

Източник: GettyImages

бъди с която жена намериш за добре и живей така, както искаш.

Снимка 253405

И се радвай на медийната любов.

До следващия път, в който загубиш. До следващия път, в който смениш половинката си. До следващия път, в който решиш, че си заслужил да бъдеш себе си...

Снимка 251891

Източник: GettyImages