Ексцентрикът Гаел Монфис направи шоу за публиката при някои свои отигравания, но иначе спечели икономично срещу сърбина Виктор Троицки с 6-3, 6-4 за 59 минути. Срещата беше наблюдавана зорко от неговата любима Елина Свитолина, която гледаше лошо от десния ъгъл, но се радваше при фойерверките на французина.


През първия сет тенис се игра само в четвъртия и петия гейм. Монфис успя да пробие при единствената си възможност в дългия гейм за 3-1. Троицки се опита да се върне и натисна подаването на французина, който не се притесняваше да редува асове с двойни грешки.

Французинът се спаси и след това само със сервиси успя да приключи гейма с 6-3 за 25 минути. В предпоследната партия Троицки направи 4 аса, а Гаел се оправдаваше пред Свитолина, че ще приключи нещата след малко. Така и стана.

Снимка 404932

Източник: LAP.bg

Във втората част правенето от страна Монфис на "умряла лисица" продължи по-дълго. Той опита да натисне в петия гейм, но след грешка с милиметри при 30-30 се отказа. След това французинът направи няколко страхотни отигравания, които махнаха "ледената маска" от лицето на Свитолина.

Гаел проби за 4-3,  след като пускаше неотразими ретури и надиграваше тотално съперника си. Троицки достигна до възможности за брейк, спасени с неотразими втори подавания на французина. Имаше още едно динамично разиграване, сгрешено от сърбина и още един страхотен сервис.

Троицки да де всичко от себе си в последния гейм от мача и отново можеше да пробие. Монфис сервираше страхотно и затвори мача със нов неoтразим сервис за 6-4.

Снимка 404934

Източник: LAP.bg

Гаел Монфис за първи път играе на Sofia Open, но със сигурност е вече любимец на публиката. В четвъртък той ще срещне още един сърбин Ласло Джере или руснакът състезаващ се Казахстан - Михаил Кукушкин. Днес Гаел взе 6 точки, когато посреща в първия сет и 11 във втория. Общо точките в мача са 62 на 49.

Виктор Троицки игра финал преди 3 години. Той има общо 7 победи в София, но днес съперникът му беше от друга класа.