Испанецът Алберт Рамос-Виньолас се класира за втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Шанхай, след победа над португалеца Жоао Соуза с 3-6, 6-3, 7-5. Рамос-Виньолас си осигури мач със сънародника си Пабло Кареньо Буста, който е поставен под №7.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6, 6-4, 1-6
на живо

Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6, 6-4, 1-6

Двамата имат да уреждат сметки от миналата година

Схемата на турнира в Шанхай е за 56 тенисисти, което означава, че 8-те най-добри пропускат първите срещи. Григор Димитров е под №6 и ще играе във втория кръг с  американеца Рйън Харисън или китаеца Же Жанг. На четвъртфинала в петък хасковлията може отново да срещне Рафаел Надал. Преди това има на пътя си американеца Сам Куери, който е №10.

Майсторът на сечени сервиси Фелисиано Лопес от Испания победи след два тайбрека хърватинът Иво Карлович с 7-6, 7-6. Както е известно Карлович залага на бруталния си удар и мачът беше дуел на различните стилове на сервис. Лопес ше играе във втория кръг с победителя от мача Джак Сок (САЩ) - Александър Долгополов (Украйна).

Французинът Ришар Гаске, който потъва в световната ранглиста през последните седмици имаше нужда от три сета за да преодолее холандеца Робин Хаасе с 6-7, 7-5, 6-2.  

Резултати от първите четири срещи в Шанхай, играни вчера:
Джаред Доналдсон (САЩ) - Пабло Куевас (Уругвай) 6-7(7), 6-4, 6-4
Фабио Фонини (Италия) - Фернандо Вердаско (Испания) 2-6, 6-4, 6-2
Люка Пуй (Франция, №15) - Даниил Медведев (Русия) 6-4, 6-2
Жил Симон (Франция) - Ибинг Ву (Китай, УК) 6-3, 6-4

Първите три мача са от осминафиналния поток на Рафаел Надал. Испанецът ще дебютира срещу Джаред Доналдсон. При победа ще играе втората си среща с Фабио Фонини или Люка Пуй. Миналата седмица в Пекин той победи и двамата.

Снимка 316563

Източник: GettyImages