Вече е ясен кой би бил следващият съперник на Григор Димитров на турнира по тенис АТР 500 в Ротердам при евентуална победа на българина в първия кръг над Миша Зверев. Това ще е узбекистанеът Денис Истомин, който победи на старта Аляж Бенеде с 6:3, 7:6 (3).

Така Гришо и Истомин могат да се срещнат за втори път в рамките на няколко седмици, след като българинът извоюва успех на "Аустрелиън Оупън" на фазата на осминафиналите.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Денис Истомин 2-6, 7-6, 6-2, 6-1
на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Денис Истомин 2-6, 7-6, 6-2, 6-1

Продължава походът на хасковлията в Мелбърн

Любопитен е обаче начинът, по който сензацията от Открито първенство на Австралия се класира напред. Само 24 часа по-рано Истомин и Бедене играха в квалификациите, като вторият победи, но световният №76 влезе в основната схема като "щастлив губещ" и се падна да играе срещу същия съперник, взимайки ценен реванш. 

Узбекистанецът проби съперника си още при първото му подаване и поведе с 2:0. Това се оказа достатъчно за спечелването на първия сет с 6:3. Във втория Бедене оказа упорита съпротива и беше на път да спечели сета след като водеше с 5:2. При преднина от 5:3 Аляж сервираше за сета, но пропусна 3 сетбола и накрая бе пробит. След това той загуби увереност и сетът влезе в айбрек, който беше спечелен от Истомин със 7:3.