Григор Димитров записа четвърта поредна загуба в последните два месеца. Живеещият в Монте Карло хасковлия не можа да прескочи първото препятствие на "домашния" си турнир. Той загуби от №58 в света, германеца Ян-Ленард Щруф с 6-4, 3-6, 2-6 за 1 час и 58 минути игра. И изпусна прекрасната възможност да се завърне в топ 10 в ранглистата на АТП. Григор беше рекламно лице на турнира в богаташкото княжество.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Ян-Ленарт Щруф 6-4, 3-6, 2-6
на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Ян-Ленарт Щруф 6-4, 3-6, 2-6

Българинът печели турнирите, в които играе срещу германеца

Мачът започна много късно, защото предишната среща между Надал и Едмънд продължи много дълго. Времето застудя и публиката си тръгна от корта. Григор дори не си свали горнището по време на разгрявката.

Това не попречи на Димитров да започне много силно и да пробие в първия гейм. Григор играеше стабилно и хладнокръвно и караше съперника си да греши. На два пъти в сета Щруф достигна до точки за пробив, но хасковлията със силен сервис излизаше от ситуация. 

Българинът спечели първия сет с 6-4 за 42 минути и създаде впечатление, че ще спечели мача. 

Проблемите дойдоха в четвъртия гейм на втория сет. В него хасковлията се проби сам. Той много бързо направи четири грешки.

Германецът Щруф доби голяма увереност започна да натиска, а българинът прибързваше и бъркаше. На няколко пъти беше близо до характерното преди за него чупене на ракети.

До края на  сета германецът сервираше много силно и практически не остави възможност на Григор да върне пробива. Щруф спечели с 6-3 за 33 минути.

Снимка 289329

Източник: GettyImages

И ако вторият сет беше слаб, то третия се оказа катастрофален. 

Българинът тръгна с гейм на нула и изпусна да пробие във втория. След това двамата си размениха сервис геймовете на 30 и мачът свърши.

Щруф направи решителния пробив в петата игра. Гришата направи две двойни грешки и сбърка разиграване, в което имаше предимство.

Последните три гейма бяха спечелени от германеца. Той сервираше силно и атакуваше. Когато беше му беше необходимо загубилият интерес Димитров бъркаше.

С този неуспех Григор Димитров изпусна възможността да се реваншира за загубата си миналата година в Истанбул срещу аржентинеца Диего Шварцман.

Снимка 289328

Източник: GettyImages