Григор Димитров се завърна на победния път. Българинът се наложи над германеца Максимилиан Мартерер с 4-6, 6-2, 6-1 и се класира за третия кръг на Miami Open 2018.

Хасковлията изигра колеблив първи сет, но след това намери ритъма си и даде само още три гейма на съперника си. Мачът продължи 1 час и 38 минути, като в края му имаше само един човек на корта - Григор Димитров.

Следващата среща на световния №4 е в неделя срещу французина Жереми Шарди.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Максимилиан Мартерер 4-6, 6-2, 6-1
на живо

Григор Димитров - Максимилиан Мартерер 4-6, 6-2, 6-1

Германският левичар е неудобен противник за българския №1

Първият сет приличаше на последните мачове на Гришо. Привидно той се опитваше да доминира, но грешките го разколебаваха и даваха предимство на противника му.

Частта се реши в седмия гейм. Димитров загуби сервиса си, направи две двойни грешки и допусна четири възможности за пробив. Мартерер доби самочувствие и реализира решителната точка с хубава минаваща.

Германецът взе следващите си две подавания на 15 и затвори първия сет с 6-4 за 40 минути. Димитров успя в първата част да вземе само 5 точки когато посреща.

В почивката между частите Гришо вероятно е размислил добре. Той започна много мощно втория сет и бързо поведе с 3-0. Пробивът стана с много агресивна игра, а затвърждаването беше трудно, но с предизвикани грешки на германеца.

Снимка 344760

Източник: GettyImages

Тук Мартерер загуби увереност и се пречупи. А Димитров започна да твори на корта.  Втората част приключи след нов брейк. Резултатът е 6-2, а продължителността - 33 минути.

Последният сет в мача беше като втория, но с още по-засилена доминация на хасковлията. Гришо отново направи брейк за 2-0 . Най-важната точка беше спечелена с малко късмет и това съвсем отчая германеца.

До края Мартерер успя да стигне до една възможност за пробив в петия гейм. Димитров я отрази с агресия. След това българинът направи още един брейк и затвори мача с безапелационен гейм на нула. В последния сет сервисът на българина се върна на познатото ниво.

Всички резултати от мъжкия Miami Open 2018

Всички резултати от мъжкия Miami Open 2018

Турнирът е вторият голям от мартенската серия в САЩ

Този мач може да се окаже преломен за Димитров след неприятните загуби от Малек Джазири и Фернандо Вердаско. Когато играта му тръгне и си вдигне самочувствието Григор Димитров действа като машина. В последните геймове играта му беше като тази от края на миналата година.

Снимка 342625

Източник: GettyImages