Григор Димитров загуби от Стан Вавринка с 3-6, 2-6, 5-7 и отпадна след първия си мач на на US Open 2018. Българинът беше разбит в първите два сета, имаше очевидно превъзходство в третия и се срина психически в края.

Швейцарецът имаше здравословни проблеми и прибягна до медицинска помощ. Гришо не можа да удължи достатъчно мача, за да се възползва от ситуацията.

Григор Димитров - Стан Вавринка 3-6, 2-6, 5-7, българинът отпадна в първия кръг на US Open
на живо

Григор Димитров - Стан Вавринка 3-6, 2-6, 5-7, българинът отпадна в първия кръг на US Open

Много тежък мач за хасковлията на старта в Ню Йорк

Двубоят започна с много дълги разигравания. Димитров достигна до първата си възможност за пробив още в първия гейм. Вавринка се измъкна с отлични сервиси и топки в аут на хасковлията.

Зрелището беше пълно. Двамата се движеха много по корта и спасяваха всичко. Гришо стоеше по-добре, но няколко избързвания оставяха швейцареца в сета. В шестия гейм хасковлията на няколко пъти се измъкваше в първия дълъг гейм в срещата.

Вавринка проби за 5-3. Това стана с нови топки. Димитров рискува много, разколеба се и направи две двойни грешки. Втората, при третия брейк бол.

Това се оказа фатално за развитието на мача. Швейцарецът направи поредица от седем гейма. Григор загуби изцяло увереността си и правеше много непредизвикани грешки. Стан пласираше отлични бекхенди и доминираше в разиграванията.

Снимка 375193

Източник: GettyImages

Първият сет беше затворен с 6-3 за 44 минути. След още 15 минути резултатът стана 4-0 за него.

Тогава Димитров се успокои. Той се концентрира върху подаването си и натисна сервиса на съперника. Втората част беше удължена.

При 2-5 хасковлията спаси три сетбола, като играта му беше отново на високо ниво. Той натисна и спаси още три точки за приключване на сета. Дори стигна до възможност да върне един брейк. Швейцарецът пласира сервиси на бекхенда на Григор и затвори частта за 41 минути с 6-2.

Снимка 375188

Източник: GettyImages

Последва най-силната част от двубоя за Григор Димитров. Имаше момент, в който изглеждаше, че ще пречупи съперника си.

Вавринка спря да играе, когато посреща и с много труд печелеше подаванията си. При 2-1 за Димитров швейцарецът повика масажист. Виждаше се, че физическото му състояние не е добро.

Снимка 375192

Източник: GettyImages

Българинът доминираше в разиграванията и пробивът висеше на косъм. Той стана факт за 5-3. Изглеждаше, че сетът е спечелен. До този момент Димитров беше спечелил 16 точки, когато сервира и бе загубил само една от двойна грешка.

Но, тук психиката на хасковлията отново му изневери. Той направи двойна грешка за 15-15 и загуби отново увереност. Вавринка само това и чакаше. Той намери последните си сили, направи няколко отлични разигравания, връщайки пробива.

Димитров се опита да реализира отново брейк. В десетия гейма от сета имаше 10 разиграни точки, но три сервиса на Стан направиха резултата 5-5. В последните два гейма българинът игра безобразно. Той не можеше да намери корта и се предаде. Мачът продължи 2 часа и 39 минути.

Снимка 375191

Източник: GettyImages

Кризата в играта на Григор Димитров е очевидна. Дори и когато съперникът му не е физически добре, той не използва възможността да се върне. Вавринка беше на границата и трудно щеше да издържи пет сета.

В последно време хасковлията много набляга на медийните си изяви. През миналата година, особено в края ѝ, играеше тенис от висша класа.

Снимка 375194

Източник: GettyImages