Григор Димитров победи Пабло Кареньо Буста точно за 1 час игра. Резултатът 6-1, 6-1 показва изцяло какво се случи на корта. Мачът беше една приятна скъпоплатена тренировка преди утрешния полуфинал с Джак Сок. Испанецът не беше на ниво и на два пъти прибягна до помощ от масажист.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста 6-1, 6-1
на живо

Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста 6-1, 6-1

Испанецът е специалист в играта на клей

Срещата започна ударно за българина. Той откри с четири сервиса, веднага проби на нула и затвърди като даде само една точка.

Кареньо Буста се опъна  малко, предизвикайки дълъг гейм, в който обаче отново беше пробит. След 16 минути игра хасковлията вече водеше с 5-0.

Той си даде един гейм почивка и затвори сета за 22 минути. Точките бяха 26 на 10. Като Кареньо Буста имаше в актива си само три при посрещане.

Снимка 324220

Източник: LAP.bg

Вторият сет беше малко по-дълъг, но това основно се дължи на двете почивки за масаж, които испанеца си взе. По този начин той форсира продължителността на мача да достигне до един час.

Кареньо Буста отново взе само един гейм, но това се случи при 0-4, когато хасковлията не си даде много зор. Пробивите за българина бяха реализирани за 1-0, 3-0 и 6-1.

Испанецът накрая нямаше нерви и много бързо приключваше разиграванията с грешка. Когато посрещаше се ограничаваше да наблюдава внимателно сервирането на българския ас.

Точките в мача са: 56 на 28. При посрещане: 28-8. Пробивите са 6 на 0. Асовете са само 3 на 0. Григор спечели 19 от 20 точки на първи сервис. Той взе повече разигравания на сервисите на противника си: 28 на 20.

Снимка 324222

Източник: LAP.bg

Григор Димитров не се измори изобщо за утрешния полуфинал срещу американеца Джак Сок. Отзивите за играта му са пълни със суперлативи и всички с нетърпение очакват неделния  финал срещу Роджър Федерер. Самочувствието на хасковлията в момента е огромно. Играта е най-добрата в кариерата. А големите резултати все по-близо.

При победа утре срещу щастливо класиралия се за турнира Джак Сок, Григор Димитров ще стане №3 в света.

Снимка 324224

Източник: LAP.bg