Григор Димитров отново ще открие първата сесия на Централния корт в Торонто. Българският №1 ще излезе на корта срещу южноафриканеца Кевин Андерсън в 19:30 часа.

Григор Димитров: Знам, че мога да обърна всяко негативно нещо в позитивно

Григор Димитров: Знам, че мога да обърна всяко негативно нещо в позитивно

Българинът трупа увереност и става по-стабилен на корта

Снощи очаквано Андерсън победи квалификанта от Беларус Иля Ивашка със 7-5, 6-3. Южноафираканецът трябваше да се спасява в края на първия сет, когато Ивашка сервираше при пробив аванс. След това той с лекота затвори мача, като доминираше изцяло във втората част.

Андерсън е 6-ти в ранглистата на ATP и прави забележителен сезон. Той е зад българина, защото не участва в заключителния турнир в Лондон през ноември, откъдето Димитров има 1,500 точки. За сметка на това Кевин игра два финала в турнири от Големия шлем. През септември миналата година загуби решителния мач от Рафаел Надал.

Преди месец в Лондон Андерсън изигра невероятен мач срещу Джон Иснър, продължил повече от 6 часа. След него южноафриканецът се класира за финал на "Уимбълдън" 2018, където беше победен от Новак Джокович.

Андерсън спечели титлата в Ню Йорк в зала през февруари,  достигна до осминафинал на "Ролан Гарос" 2018, както игра полуфинал на "Мастърс" 1000 в Мадрид. В началото на годината игра на четвъртфинал на "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс и Маями, както и финали от ATP 250 в Пуна и Акапулко.