Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби две позиции и от днес е под №29 в ранглистата на ATP с непроменен актив от миналата седмица от 1,432 точки. Хасковлията загуби единствения си мач на турнира от ATP 250 в Стокхолм от американския майстор на сервиси Сам Куери и беше изпреварен от шампинитете в Москва - Андрей Рубльов (Русия) и в Стокхолм - Денис Шаповалов (Канада).

Световна тенис ранглиста мъже

Световна тенис ранглиста мъже

Вижте класирането на най-добрите

Димитров преследва юбилейна победа №300 в Тура на ATP. Това може да постигне днес срещу босненеца Дамир Джумхур във Виена (Австрия). Ако това не стане, българинът ще има още една възможност до края на сезона - на "Мастърс" 1000 в Париж.

В челото няма промени Новак Джокович (Сърбия) е начало. Той ще сдаде лидерството след две седмици на втория в момента Рафаел Надал (Испания). Трети е Роджър Федерер (Швейцария), а четвърти - Даниил Медведев (Русия). Кей Нишикори (Япония) стана осми без игра, след като руснакът Карен Хачанов не можа да защити титлата си в Москва и вече е девети.

Чакането приключи - Анди Мъри с първа титла от ATP след завръщането си на корта

Чакането приключи - Анди Мъри с първа титла от ATP след завръщането си на корта

Направи обрат срещу Стан Вавринка за титлата в Антверпен

Най-голям скок направи Анди Мъри след титлата си в Антверпен (Белгия). Той вече е под №127, след като преди седмица беше №243. Той успя да обърне швейцареца Стан Вавринка с 3-6, 6-4, 6-4. Вавринка имаше пробив аванс и във втория и в третия сетове, но непредаващият се шотландец успя да се измъкне.

Димитър Кузманов - Мико е със спад от 3 места и е №360. Александър Лазаров прогресира с 14 места до №509, а Александър Донски е вече №614, скачайки нагоре с 19 места. Адриан Андреев в №744, а Габриел Донев №781.