Григор Димитров загуби от Кей Нишикори с 5-7, 5-7. Мачът беше четвъртфинален на турнира от ATP 250 в Бризбън и продължи 1 час и 50 минути.

Хасковлията игра добре и беше равностоен на поставения под №2 в схемата. На моменти  той дори имаше леко превъзходство, но в края и на двата сета загуби самообладание и се предаде.

Григор Димитров - Кей Нишикори: 5-7, 5-7 след равностойна игра
на живо

Григор Димитров - Кей Нишикори: 5-7, 5-7 след равностойна игра

Японецът е определян като фаворит в мача

Двубоят започна с бързи геймове. Григор сервираше първи и почти не даваше шанс на противника да влезе в разигравания с убийствени начални удари. Нишикори отговаряше с отлични сечени начални удари.

Нещата станаха интересни в деветия гейм. Тогава японецът успя да направи няколко добри ретура и притисна Григор. Българинът се измъкна и от своя страна натисна. При 5-5 се видя, че хасковлията е леко изнервен. Той направи двойна грешка и сервис геймът му стана сложен.

Снимка 398087

Източник: GettyImages

Японецът заложи на много агресивен ретур, възползвайки се от слабото второ подаване на Григор. Той проби и с лекота затвори сета със 7-5 за 48 минути.

В началото на втората част Григор Димитров доминираше на корта. Той бързо поведе с пробив и 3-0, след като отлично се възползваше от малко хазартната игра на Нишикори с постоянни излизания напред. В този период играта на българина беше почти безгрешна.

При 4-2 Григор започна гейма с двойна грешка. Нишикори натисна и след пропуснати разигравания от страна на българина върна пробива. Димитров успя да се съвземе и с гейм на нула поведе с 5-4.

Снимка 398088

Източник: GettyImages

И вторият сет се реши в единадесетия гейм. Гришо изпусна шансове да го затвори и след предимство направи две поредни двойни грешки. Нишикори реализира скрития мачбол и след това с лекота приключи със съпротивата на българския №1.

Григор Димитров ще загуби още две позиции в ранглистата на ATP. Той ще бъде изпреварен от италианеца Марко Чекинато и грузинеца Николоз Басилашвили, завършвайки седмицата като №21 в света. Само преди 23 месеца Басилашвили беше разгромен на полуфинала на Sofia Open 2017.

Снимка 398094

Източник: GettyImages

Въпреки неуспеха, играта на българина не беше лоша. Той е намалил броя на непредизвиканите грешки, а първият сервис, когато влиза, е убийствен. Остава старата слабост да губи ума и дума в решителните моменти. Тогава на практика спира да играе.

Снимка 398093

Източник: GettyImages