Григор Димитров загуби спечелен мач срещу Ян-Ленард Щруф в Рим. Българинът водеше с 3-1 във втория сет, но се срина и отстъпи с 4-6, 7-6(5), 3-6. Така той вече ще се концентрира за предстоящия "Ролан Гарос". Работата на Радек Щепанек все още не води до желания резултат.

Григор Димитров - Ян-Ленард Щруф 4-6, 7-6(5), 3-6
на живо

Григор Димитров - Ян-Ленард Щруф 4-6, 7-6(5), 3-6

Първи мач на българина с новия си треньор Радек Щепанек

Димитров започна смутено и допусна пробив още в първия гейм. Щруф, който разчита най-много на страхотния си сервис бързо затвърди и поведе с 3-1.

Гришо бързо се съвзе и издебна момента, когато съперникът му не можеше да вкарва първото си подаване и върна брейка за 3-3.

Последва бърза размяна на геймове. В този момент Григор реши да настоява със слайс бекхенд и самопроби на 15. Германецът не пропусна шанса си и затвори частта за 35 минути.

Снимка 411741

Източник: GettyImages

За разлика от първия, във втория сет нямаше пробиви. Двамата сервираха безпогрешно, като Щруф направи серия от асове. Това доведе до закономерен тайбрек.

Хасковлията имаше по-здрави нерви в решителната партия. Щруф грешеше след две-три размени и Димитров изравни сетовете след 7-6(5).

Третата част започна с прекрасен гейм за българина. Той натисна здраво сервиса на съперника си и направи пробив, който изглеждаше решителен.

Димитров заигра отлично и направи няколко прекрасни отигравания. Той сервираше отлично и бързо поведе с 3-1. Мачът изглеждаше спечелен.

Снимка 420154

Източник: GettyImages

И както се случва често в последно време хасковлията се срина. Той започна да бърка спечелени разигравания и съперникът му, който изглеждаше пречупен си повярва.

Щруф върна пробива за 3-3. Той просто бъркаше по-рядко и сервираше по-добре. Григор беше пробит отново за 3-5. Щруф имаше малко късмет в последния гейм на мача, който завърши с поредна грешка на Димитров.

Така сезонът на клей на българския топ тенисист е пълен провал. Той има само 2 победи от 6 мача и не можа да защити и малкото точки, които имаше от миналата година. Днес беше задминат от Тейлър Фриц и Ян-Ленард Щруф, двамата които го отстраниха в Мадрид и Рим, в световната ранглиста. Изпадането от Топ 50 ще доведе до участие квалификации за турнири от ниво "Мастърс" 1000.

Дано работата с новия треньорски екип даде желаните резултати.