Жребият отреди първият съперник на Григор Димитров на Australian Open 2019 да е сърбинът Янко Типсаревич. Българинът е поставен под №20 и попадна в долната част на схемата, където са Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Първият мач на Димитров ще бъде в понеделник или вторник.

Григор Димитров не го е страх от днешния жребий за Australian Open

Григор Димитров не го е страх от днешния жребий за Australian Open

Българинът участва в рекалмно събитие на сладоледи в Мелбърн

Типсаревич участва с "протектед ранкингг" под №98. През последните години той страда от много контузии, които го извадиха от корта и в момента няма точки за ранглистата на ATP. 34-годишният сърбин има 4 победи и 1 загуба в мачовете си с Гришо. За последно двамата се срещнаха на тревните кортове в "Куинс Клъб" Лондон преди 2 години.

Димитров е поставен под №20 и при успех в първия мач ще срещне във втория кръг победителя от срещата Пабло Куевас (Уругвай) - Душан Лайович (Сърбия). В третия кръг е възможен дуел с американския гигант Джон Иснър.

Димитров е в една четвъртина с Рафаел Надал и двубой между двамата е възможен на четвъртфиналите. В тази половина е и шампионът от последните две издания Роджър Федерер (Швейцария).

През миналата година Григор Димитров достигна до четвъртфиналите на Australian Open, където загуби от британеца Кайл Едмънд. Турнирът в Мелбърн е най-успешният от "Големия шлем" за българина, който има общо три участия на четвъртфинали и едно на полуфиналите през 2017 година.