„Не беше лесно да се върна след толкова време и такава контузия. Играли сме с Григор като юноши и мъже, ще бъде трудно" - каза Йежи Янович.

Полякът Йежи Янович ще има честта утре не преди 17:45 часа да играе в пълната зала „Арена Армеец" срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров. В среща от първия кръг на Garanti Koza Sofia Open 2017 той победи за 1 час и 5 минути с класическото 6-4, 6-4 Дуди Села от Израел. В срещата играха най-високият състезател на турнира - Янович, и най-ниският - Села.

В началото Села успяваше да удържи подаването си с много труд, но при резултат 3-3 Янович успя да направи ценния пробив.

Полякът сервираше много мощно и до последния си сервис гейм не даваше никакви шансове на своя израелски противник. При 5-4 все пак Села се опита да се съпротивлява и беше близо до изравняване на геймовете.

Грешки на Дуди в края донесоха на Янович победата в първия сет с 6-4 за 32 минути.

Снимка 277629

Източник: LAP.bg

Във втората част ролите се размениха. Полякът започна да се уморява и след като биеше първи сервис с повече от 220 км/ч, имаше втори, при които скоростта падаше до 120 км/ч. Дуди Села се възползва и проби за 3-1.

Това смути представителя на Израел и той игра много страхливо и допусна веднага връщане на пробива. Нещо повече Янович продължи да доминира, натисна втория сервис на противника си и го проби още веднъж за 4-3.

Полякът се възползва от предимството си и завърши мача с ас.

Виктор Троицки изпълнява плана си за двубой с Григор Димитров

Виктор Троицки изпълнява плана си за двубой с Григор Димитров

Сърбинът не срещна съпротива от турчина Джем Илкел