Младата шампионка от "Ролан Гарос 2017" Елена Остапенко отпадна след първия си мач от турнира "Роджърс Къп" в Торонто. Латвийката водеше с 6-1 и 3-0, но спря да спечели сервис геймовете си и допусна странен обрат срещу американката Варавара Лепченко за 6-1, 6-7(5), 6-7(5).

Екатерина Макарова обърна Юлия Гьоргес за титлата във Вашингтон

Екатерина Макарова обърна Юлия Гьоргес за титлата във Вашингтон

Рускинята вдигна купа след три години суша

Французойката Кристина Младенович е другата поставена, която се спъна в първото препятствие. Тя игра много хазартно и сервира слабо срещу чехкинята Барбора Стрицова и спечели само пет гейма. Стрицова игра по-балансирано и се наложи с 6-2, 6-3.

Чехкинята Петра Квитова, която е победителка от 2012-а година имаше трудности във втория сет срещу испанката Карла Суарес Наваро, губейки с 1-4. Левичарката все пак наложи агресивния си стил и победи с 6-1, 7-6(5).

Винъс Уилямс изигра дълъг мач с румънката Ирина Камелия Бегу. Срещата беше забавяна поради дъжд, но завърши със закономерна победа на по-високо поставената Уилямс с 6-1, 3-6, 6-3.

Мадисън Кийс, след като триумфира в Станфорд нямаше сили да излезе срещу Магдалена Рибарикова и реши, че е по-добра да не излиза на корта.

Мадисън Кийс спечели тенис турнира в Станфорд

Мадисън Кийс спечели тенис турнира в Станфорд

Американката се завръща след операция на китката

Снимка 307248

Източник: GettyImages