Французинът Люка Пуй се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в турнир от "големия шлем". В оспорван мач от Australian Open 2019 той се наложи над канадеца Милош Раонич със 7-6(4), 6-3, 6-7(2), 6-4 и вече е минимум №23 в световната ранглиста.

Каролина Плишкова спаси 4 мачбола и елиминира Серина Уилямс в Мелбърн

Каролина Плишкова спаси 4 мачбола и елиминира Серина Уилямс в Мелбърн

Чехкинята отложи мечтата на американката за 24-а титла от "Големия шлем"

До сега Люка нямаше победа в основната схема в Мелбърн, а рекордът му беше четвъртфинал на US Open. В петък той ще играе или със световния №1 Новак Джокович, или с японеца Кей Нишикори. Наставник на французина е неговата сънародничка Амели Морезмо, бивша №1 в ранглистата на WTA.

Пуй имаше предимство през целия двубой, като единственият му спад беше в тайбрека на третия сет, когато допусна изоставане с 0-6. Раонич почти се върна в мача в последната част.

Снимка 401949

Източник: GettyImages

"Определено това беше един от най-хубавите дни в моя живот. Много съм щастлив. Очаквах тежък мач, но успях да връщам добре и да държа стабилен сервис почти през целия мач. Не поставих себе си под особено напрежение и просто се забавлявах", сподели Пуй, който през миналата година успя да влезе в Топ 10, но след това допусна спад във формата си.

Милош Раонич, който беше поставен под №16 в схемата може да е доволен от представянето си в Мелбърн. Канадецът имаше трудни съперници в първите два кръга трябваше да играе с Ник Кириос и Стан Вавринка. На осминафинал Раонич отстрани в три сета световния №4 Александър Зверев.

Снимка 401947

Източник: GettyImages