Каролина Плишкова отложи поне с 5 месеца деня, в който Серина Уилямс ще изравни рекорда на легендарната Маргарет Корт от 24 титли в турнири от "Големия шлем". Чехкинята спаси 4 мачбола и спечели четвъртфинала от Australian Open 2019 с 6-4, 4-6, 7-5. Плишкова губеше в третия сет с 1-5, но успя да разклати психиката на своята достойна опонентка.

Красен Кралев: Sofia Open е много по-интересен турнир от онзи, в който участва Григор
Обновена

Красен Кралев: Sofia Open е много по-интересен турнир от онзи, в който участва Григор

"Той си има право на всякакви решения с неговия щаб"

Ключовият момент в мача беше в седмия гейм на последната част. Серина достигна до мачбол на свой сервис, който пропиля. След това направи грешка с краката на втори сервис. Плишкова се възползва от възможността за пробив и до края на двубоя не даде гейм. Имаше все пак три момента, в които Уилямс можеше да затвори срещата когато посреща.

В утрешния полуфинал Плишкова ще срещне шампионката от US Open 2018 Наоми Осака.

Серина стъпи накриво и имаше болки в глезена, но след мача призна, че не това е причина за загубата ѝ.

Снимка 401942

Източник: GettyImages

"Глезенът ми е добре, може би утре ще го усетя. Мисля, че тя игра невероятно при мачболите, успя да намира линиите. Просто беше невероятна при тези точки. Мразя да викам терапевт на корта и просто не почувствах нужда да го правя. Смятах, че няма да е проблем и просто продължих", сподели Серина.

Плишкова очаквано беше невероятно щастлива от своя успех.

"При 5:1 умът ми вече беше в съблекалнята, но аз бях тук. Беше трудно, нямах много шансове, бях пропаднала психически. Просто си казах, че трябва да взема гейма за 2:5, а след това да търся възможности. Възползвах се от тях и ето ме сега тук", каза Плишкова.

Снимка 401941

Източник: GettyImages