Роджър Федерер победи французина Жереми Шарди със 7-5, 6-4 и се класира за четвъртфинал на турнира BNP Paribas Open в Индиън Уелс, Калифорния. Швейцарецът има нужда от победа над корееца Хьон Чун, за да запази първото си място в ранглистата на ATP. Той постигна 15-и успех от началото на годината, което е най-добрият му старт на сезон 2006 насам. Тогава той постигна 16 последователни победи след Нова година.

Всички резултати от мъжкия Индиън Уелс 2018

Всички резултати от мъжкия Индиън Уелс 2018

Григор Димитров е поставен под №3 и е в горната част на схемата

Федерер се срещна с Чун на полуфинала на Australian Open през януари. Тогава корееца получи рана на крака и мачът не беше доигран. Хьон има също 15 победи през 2018, но и 5 загуби.

Мачът Федерер - Шарди се игра при ветровито време. Швейцарецът направи по един пробив в края всеки един от сетовете и после лесно го затвърждаваше. Той спечели 5 сервис гейма на нула. Шарди игра агресивно и направи 46 непредизвикани грешки. Федерер остана с 29 грешки и спечели 90 процента от точките когато сервира.

Чун беше безапелационен срещу уругвайския майстор на клея Пабло Куевас. Той поведе с 6-1, 5-0 преди съперникът му да започне да оказва сериозна съпротива. Куевас успя да спаси 7 мачбола и дори да върне един брейк. Но това се оказа твърде малко.