Феновете на тениса видяха как днес беше написана част от историята на аристократичния спорт. Считаният за №1 сред тенисистите за всички времена - Роджър Федерер, спечели юбилейна титла №100 в кариерата си, триумфирайки на турнира в Дубай.

37-годишният швейцарец се справи на финала с гръцкия хит Стефанос Циципас, с когото имаше да урежда сметки от началото на годината, след като младокът го изхвърли от Аустрелиън Оупън, лишавайки го от възможността да се бори за 21-а титла от Големия шлем...

Той взе мача с 6:4, 6:4 и стана едва вторият тенисист с минимум 100 трофея в Оупън-ерата. Единственият друг е Джими Конърс, който държи рекорда със 109 титли до момента.

Мачът започна великолепно за Федерер, осъществявайки пробив. Този пробив аванс се задържа до самия край, и при 5:4 Маестрото сервираше за сета. Той дръпна с 40:0, но пропиля и трите си сетбола, за да даде на свой ред две възможности за връщане на пробива на Циципас, който обаче не се възползва и видя как при четвъртия си сетбол швейцарецът затвори сета при 6:4.

Втората част вървеше равностойно и без дори възможност за пробив до самия си край. В деветия гейм на частта Циципас се пропука за първи път, даде първия и единствен брейкбол във втория сет и Федерер без забавяне го реализира, за да дръпне с 5:4. После с лекота затвори сета и мача на свой сервис за феноменалната титла №100.

Роджър Федерер се завръща на корта в Дубай

Роджър Федерер се завръща на корта в Дубай

Швейцарецът ще дебютира срещу Филип Колшрайбер