Виктория Томова се класира за последната фаза от квалификациите на Australian Open след победа над 202-рата в света японка Хироко Кувата с 7-5, 6-3.

НА ЖИВО: Виктория Томова излиза срещу японката Кувата в Aвстралия
на живо

НА ЖИВО: Виктория Томова излиза срещу японката Кувата в Aвстралия

Победителката от мача ще играе утре за място в основната схема

Мачът приключи след час и 46 минути игра.Тенисистките си размениха по няколко пробива в мача ( 4 за Томова, срещу 2 за Кувата). Българката записа срещу статистиката си три аса и три двойни грешки, а Кувата записа един ас и пет двойни грешки.

Първият сет стартира страхотно за Томова, която проби и поведе с 3-1, но Кувата веднага върна пробива. Двете много трудно взимаха следващите си геймове, но не допускаха пробиви, до 6-5 за българката. Тогава Томова първа получи възможност за затваряне на гейма и сета и се възползва максимално. Софиянка проби още с първата възможност и с това спечели първия сет в мача - 7-5.

Снимка 272506

Източник: EPA/БГНЕС

Втората част започна по-силно за японката и след разменени геймове, в третия проби Томова за 1-2. Българката на свой ред моментално върна пробива. Двете вървяха гейм за гейм до 4-3 когато Томова проби след две двойни грешки на Кувата, една от които при скрит мачбол за българката и така подари гейма си. След наглед лесен сервис гейм за Томова, повела с 40-0, българката допусна изравняване. При петата си възможност за затваряне на мача, Виктория не сгреши и се класира за решаващия кръг от квалификациите. Там тя ще срещне друга японка - 219-та в световната ранглиста Ери Хозуми, отстранила гъркинята Валентини Граматикопулу с 6-1, 6-1.