С 50% намалява цената на платено паркиране за туристи в "Слънчев бряг", съобщават от "24 часа".

От акционерното дружество, стопанисващо комплекса, посочват, че мярката цели подпомагане на бизнеса, който извършва сезонни дейности. Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от дружеството - цени за стоянка на таксита, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и други.

От "Слънчев бряг" АД съобщават и че активният сезон ще е от 1 юли до 30 септември.

Освен намаляването на периода на заплащане спрямо миналата година, цените към бизнеса се намаляват с до 50%. Това означава, че ако през сезон 2019 един кв. м. тротоарно право се е отдавал на цена от 525 лв. с ДДС, то след намалението за този сезон цената ще бъде 275 лв. с ДДС. Цената се определя по схема, в зависимост от площта, като стойността на квадрат пада дори повече при наемане на по-голяма площ. С около 30% се намаляват и наемите на временни обекти в комплекса.

От 1 юни плажовете очакват туристите

От 1 юни плажовете очакват туристите

Според Ангелкова никой не очаква пачелба това лято

Предвижда се при старта на сезона на 1 юли паркирането в "синя" зона в комплекса за туристи и гости да се намали от 2 лв. на час на 1 лв. без ограничения в престоя. Същата по-ниска цена ще важи и за платено почасово паркиране на паркингите, стопанисвани от "Слънчев бряг" АД.

В сила остават цените за заскобяване и репатриране на неправилно паркирали автомобили - съответно 30 лв. и 60 лв.

Въвеждат се и допълнителни мерки за дезинфекция на публични пространства.

В момента подготвяме инфраструктурата, така че при добро стечение на обстоятелствата и вдигане на ограниченията комплексът да бъде готов след 1 юни 2020 г., обясни Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Той посочи, че започват дейности по рехабилитация на улици, тротоари и осветление, както и озеленяване. След отваряне на комплекса постоянна дезинфекция ще се извършва на тревни площи и градинки, пръскане на крайбрежни алеи и пейки, както и места за събиране и паркиране.