"С промените в Закона за туризма стартирахме създаването на туристически инспекторат, който ще проверява спазват ли се изискванията, след като даден хотел е бил категоризиран", коментира пред НоваТВ министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с оплаквания от лоши условия в редица хотели у нас.

"Според мен слабото звено е в КЗП. Те трябва да ни сигнализират. Ние не знаем кои са много от хотелите и затова разчитаме на сигналите. В момента ние чакаме някакъв друг орган да ни сигнализира, ако реши, за да можем да стартираме процедура за отнемане на звезди", обясни тя. 

Тя допълва, че инспекторатът ще се грижи само за последващия контрол, а в Министерство на туризма вече действа телефон за сигнали и нередности по хотелите.

КЗП са сигнализирали на Ангелкова за нередностите в хотела в Чифлик

КЗП са сигнализирали на Ангелкова за нередностите в хотела в Чифлик

Хотелът има 12 акта на стойност 10 хил. лв.

Ангелкова коментира казуса с мизерията в хотел в Чифлика, от която преди месец се оплакаха граждани и допълни, че за да се отнеме категорията на един хотел, Комисията за защита на потребителите - КЗП трябва да подаде искане за това.до ден днешен ние не сме получили такова искане. Но от 4 април хотелът е затворен", коментира министърът на туризма.

Припомняме и тогава Ангелкова призова да се подават сигнали в МТ. Ведомството веднага щяло да реагира. Министърът се закани и за по-строг контрол как се прави категоризация на хотелите. Освен това хотелът нерегламентирано използвало думата СПА в името си, което е поредното нарушение, констатирано в обекта

Вземат лиценза на хотела на ужасите в село Чифлик

Вземат лиценза на хотела на ужасите в село Чифлик

Ангелкова призова да се подават сигнали в Министерство на туризма и веднага ще реагират