"Горда съм да ви представя последното начинание на България- пощенско филателно издание, посветено на инициативата "2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие", коментира министър Николина Ангелкова пред участниците в 22-рата Генерална асамблея на СОТ.

Ангелкова се бори за китайски туристи и инвеститори

Ангелкова се бори за китайски туристи и инвеститори

Подчертава, че страната ни е със силен потенциал за инвестиции в туризма и възможности за 5-звездни хотели

"Принципите на инициативата ни вдъхновиха да създадем клеймото и мисля, че това е добър начин да се съхранят ценностите на кампанията, дори и след края на тази година". Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при презентирането на българската пощенска марка по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) в Китай.

По време на събитието всеки от участниците получи като подарък брошура, включваща пощенски плик и блок-марка със специално послание от Ангелкова.

Снимка 312555

Източник: Министерство на туризма

"Бих искала да изразя нашата благодарност към г-н Талеб Рифай, генерален секретар на СОТ за подкрепата му на нашата инициатива", заяви още министърът. По думите ѝ именно общите усилия на ведомството и СОТ позволяват да бъде представена марката.

Филателното издание изобразява два от най-емблематичните културни артефакти, датиращи от различни исторически епохи -Рилския манастир и Тракийска казанлъшка гробница. Освен това те са и част от списъка с недвижимо културно наследство на ЮНЕСКО. Елементите са свързани с кръговете, които освен, че са символ на безкрайността, присъстват и в изображенията на двата обекта. Те могат и да са аналог на безкрайното колело на живота и дълбочината на българската история.

"Както вероятно знаете, България е сред малкото древни държави, които са запазили своето тракийско, римско и византийско културно наследство, с което заема трето място в Европа по отношение на културни артефакти", посочи министър Ангелкова. И Тя уточни, че това е основен фактор страната да постига своята дългосрочна цел да стане целогодишна дестинация, известна не само за летния и зимен туризъм, но и за изобилието от културно-исторически маршрути.

Снимка 312554

Източник: Министерство на туризма

"Наш приоритет е да създадем правилните условия за прилагане на принципите, определени от инициативата "2017 - Международна година на устойчивия туризъм за развитие"", каза още министърът. По думите ѝ сред нейните цели са насърчаване на ролята на туризма в опазването на богатото наследство и присъщите ценности на нашите цивилизации и култури в света.

Министърът призова участниците да посетят тези емблематични места за България, като подчерта, че това е най-сигурният начин да се усети духа на страната.

Ангелкова праща над 400 хил. картички към туристи, почиващи в България

Ангелкова праща над 400 хил. картички към туристи, почиващи в България

Те ще получат специалното послание подписано лично от министъра на туризма