Предпочитана дестинация за туристите по Коледа отново се оказва Гърция. Трафикът от граничните пунктове с България е много силен. Тази година интересът е насочен предимно към хотелите в Северна Гърция, предава кореспондентката на БНР.

Много от хотелите са предложили привлекателни цени и добро обслужване. Собственици на хотели коментират, че времето дава възможност за истинска коледна почивка. В голяма част от тях туристите са само или предимно от България.

Повече румънци и сърби са избрали да посрещнат Рождество Христово в Гърция в сравнение с миналата година.

Хиляди туристи от Централна Европа вече са пристигнали по островите с чартърни полети. Те са предпочели поне едноседмични туристически пакети и ще посрещнат Новата година на гръцките острови. Крит, Родос и Санторини отново са хит.

С рекорден брой туристи се очаква да приключи годината в Гърция – над 25 милиона.

Извънредни полицейски екипи за контрол на движението са поставени по цялата пътна мрежа заради засиления трафик. Служителите на реда предупреждават да се внимава особено с паркирането на автомобилите в центъра на градовете, където има въведени допълнителни ограничения. За скоростта се следи с хеликоптери и радари. Проверките за употреба на алкохол са много чести.

Синоптиците обещават през следващите празнични дни слънчево и сравнително топло дори за Гърция време