България ще увеличи рекламата си в израелските медии, като ще се заложи на дигиталната кампания. Това стана ясно по време на среща на министъра на културата Зарица Динкова с посланикът на Израел у нас Н. Пр. Йорам Елрон, съобщават от пресцентъра на Министерството на туризма.

По думите й се проучва възможността за създаването на комбинирани туристически продукти за израелските туристи - винен и културен туризъм. Предвижда се също да бъдат промотирани възможностите за планински, еко, спа и уелнес туризъм.

Според министър Динкова създаването на специални маршрути ще популяризира основните еврейски забележителности и ще повиши туристопотока. По думите й към идеята има сериозен интерес.

Тя подчерта, че е провела разговор с посланика ни в Израел - Славена Гергова, за да стартира реализирането на проекта.

Предлагането на еднодневни пакети, които да включват дестинации близки до основното място на престоя на израелските туристи в България, ще се приеме изключително добре, подчерта от своя страна посланик Йорам Елрон. Според него България става все по-популярна туристическа дестинация за израелски граждани.

През месец май 2023 г. Министерството на туризма осъществи първата по рода си презентация на дестинация България пред представители на израелския туристически бранш. Форумът се проведе с подкрепата на Посолството на България в Израел и Израелската асоциация на туристическите агенти и консултанти.

7% ръст бележи туризмът през юни

7% ръст бележи туризмът през юни

Над 1 млн. са регистрираните нощувки за месеца