Модерен спортно-развлекателен център предлага на община Пловдив инвестиционният фонд Chelsfield Partners. Инвеститорите са избрали терен от 100 дка на Асеновградско шосе, съобщава Investor.bg.

Стойността на обекта е около 12 млн. евро.

Проектът предвижда изграждането на многофункционална зала с 5000 места, каквато градът няма, уточниха от общината. Обикновено големите спектакли се правят или на Античния театър през топлите месеци, или в някоя от панаирните палати.

Освен това в комплекса се предвижда голям търговски център, хотел и спортен център. Ще бъде изградена и покрита ледена пързалка.

Общината преговаря с физкултурното дружество Академик, чийто терен са харесали задграничните инвеститори. Предвижда се създаване на смесено дружество между общината и Chelsfield Partners.

Една от ползите за градската управа ще е, че в бъдеще ще може да настанява гостите си в хотела на преференциални цени. Сега при подобни случаи кметството плаща на равни начала.

Преговорите за този обект са в начален етап. Подробностите около инвестицията тепърва ще се уточняват и договарят.

Chelsfield Partners е създаден през 2005 г. в Лондон, като участие в него имат Bank of Scotland, създадената в Саудитска Арабия инвестиционна група Olayan Group, Bank of East Asia и др. Фондът инвестира главно в имоти, като разработва проекти във всички сегменти на недвижимия сектор из цяла Европа.