Контролни екипи ще следят денонощно нивото на шума през активния летен сезон в курортите Слънчев бряг и Обзор.

Екипите ще включват представители на МВР, РЗИ, общината и областната управа. Целта е да се ограничи шумът от заведенията.

В Бургас беше проведена дискусия с всички контролни органи, които декларираха, че са предприети необходимите мерки за безпроблемно протичане на сезона. В нея участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, както и кметове на Черноморски общини от областта,2 съобщава БНР.

И това лято Комисията за защита на потребителите ще открие приемни в големите курортни зони. МВР работи за създаването на съвместни патрули с полицаи от важните туристически пазари.

По Южното Черноморие ще бъдат командировани 580 полицаи с възможност за допълнителна бройка от още 180 униформени. Най-много ще е увеличението им в Община Несебър.

Поради очакваният приток на румънски туристи, които са заявили почивка у нас още за Великденските празници, за втора поредна година в Слънчев бряг ще патрулират 2 румънски екипа с по двама полицаи.
Традиция е в Приморско да патрулират два чешки екипа с по двама полицаи.

40% ръст на планираните чартърни полети до летище Бургас очакват в Министерството на туризма. С около 30% се очаква да нараснат руските туристи по Черноморието ни тази година.

От Германия ръстът ще е около 20%, като през различните туроператори е различен - от Полша е 40%, а от Чехия и Унгария е 15%; от Холандия - 20%, а от Израел - 15%, докато от съседните ни пазари ръстът е плавен. Неохраняемите плажове за този летен сезон за сега са общо 90.