България е на път да загуби окончателно британските туристи и през този сезон, след като те не бяха пуснати и през 2020 г., съобщи TravelNews.

Това се дължи на факта, че вчера кабинетът на Великобритания остави страната ни в жълтата зона за пътувания, с което продължава да важи налагането на карантина при пристигане от България.

В същата категория остават още нашите съседки Гърция и Турция. В зеления списък влязоха Балеарските острови (Ибиза, Менорка, Майорка и Форментера) в Испания, Малта и остров Мадейра в Португалия.

Оставането на България в жълтата зона означава, че британските туроператори ще отменят окончателно чартърните си програми за целия сезон. Така хотелите в големите курорти по българското Черноморие ще останат без британски туристи.

Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас - "Balkan holidays UK", отмени вече цялата си чартърна програма до България за целия месец юли. Сега се очаква да бъде отменена и за останалите месеци, а резервациите да бъдат прехвърлени за сезон 2022 г., обясниха от компанията.

Без британски туристи по родното Черноморие тази година

Без британски туристи по родното Черноморие тази година

Това стана ясно след изказване на британския здравен министър Мат Ханкок