Първият проект на инвестиционния фонд Bulgarian Land Development (BLD) - жилищният комплекс Harmony Hills - се очаква да получи разрешително за строеж до края на септември, а строителните работи ще започнат през средата на октомври.
Това съобщи пред Investor.bg в понеделник изпълнителният директор Димитър Савов.

Комплексът, в който ще бъдат вложени 12 млн. евро, ще има разгърната застроена площ (РЗП) от над 13 хил. кв. м и ще включва 177 апартамента и 22 къщи.

Според него пазарът на имоти по Северното Черноморие представлява нова ниша, която има потенциал за развитие заради големите проекти в този регион, предлагащи услуги, които чуждите инвеститори търсят, например голф игрища.

BLD планира да продаде всички апартаменти в комплекса до края на септември 2007 г. и да получи разрешението за ползване през май 2008 г. Теренът, върху който ще се изгради комплекса, е купен от фонда още през март 2005 г.

Проектът предвижда също изграждането на малък спа-комплекс за нуждите на жителите на комплекта, фитнес център и басейн. Всички къщи имат барбекю навън, което е едно от изискванията на купувачите, особено на скандинавските граждани.

Имотите са започнали да бъдат предлагани преди месец и по информация на компанията се радват на голям интерес. До края на октомври се очаква да бъдат резервирани между 25 и 30% от апартаментите.

До края на годината фондът, който е създаден и се управлява от част от мениджърския екип на българската агенция за имоти Адрес Груп, планира да започне и реализацията на проект в София, предвиждащ изграждането на луксозни апартаменти в центъра на столицата. Наред с това в скоро време ще бъде дадено началото и на проект в Боровец или Банско.