Най-новият хит за инвеститорите, желаещи да вложат част от своите пари в терени в планинския курорт Банско, представляват недвижими имоти и обекти около бъдещия голф комплекс "Пирин Голф Холидейз Клуб" в района.

От март досега цените на парцелите около бъдещото голф игрище са скочили от 12 лв./кв. м до 110 евро за квадратен метър. Бъдещият голф комплекс вече се строи, а първите сгради - хотел и апартаменти, които "Пирин Голф Холидейз клуб" строи непосредствено на входа на бъдещото голф игрище, се покриват.

Плановете на инвеститорите са в комплекса между Банско и Разлог да бъдат инвестирани 62 млн. евро. Той ще бъде разположен на 900 дка и ще включва голф-игрище, спортен комплекс, конна база, хотелски комплекс със СПА-център, жилищна част и зона с търговски център, ресторанти и кафенета.

Разгърнатата застроена площ на сградите на "Пирин Голф Холидейз Клуб" ще е 120 хиляди кв.м. Голф-игрището ще е с 18 дупки. През него ще преминават планински поточета и ще бъдат оформени водни площи. В средата на полетата, в близост до водната площ, ще е разположен голф-клубът.

Във връзка с функционирането на Банско като целогодишен курорт, се планира да бъде изграден път, който да свързва бъдещото голф игрище с лифта на Банско и по този начин цялата тази зона да работи през всички сезони на годината.